Особености на метода су джок терапия

  1. ДОСТЪПНА – Можете да я усвоите за няколко часа, без да е нужно да имате медицинско образование. Тя е толкова достъпна, че в Русия (където е широко разпространена) се изучава с успех в някои детски градини, а от 1997 г. и в много от средните училища.
  2. УДОБНА – Лечебни процедури можете да изпълните докато гледате телевизия, докато се разхождате или разговаряте с приятели.
  3. ЕФЕКТИВНА – Не само при лечението на банални болести, които ни преследват в ежедневието, но и при трудно лечими от съвременната медицина болести, включително някои ракови заболявания. Често лечебния ефект е светкавичен и се проявява при първата процедура.
  4. ШИРОКОСПЕКТЪРНА – Почти няма болест, която да не може да се лекува със Су Джок терапия. Със Су Джок може да се лекува всеки орган, всяка частица на тялото.
  5. БЕЗОПАСНА – Дори да я приложите неправилно, няма да Ви навреди. Просто няма да Ви помогне. Според проф. Жанайдаров (председател на Асоциацията по Су Джок в Казахстан), Су Джок изтрива границата между самолечението, което медицината не одобрява и профилактиката, която поощрява.