Курсове през месец юни

11 Април 2018 Курсове през месец юни

I. Курс: Меридианна Суджок Ки терапия  
След запознанството си с основите на Су Джок терапията – системите на съответствие, в този курс ще продължим увлекателното пътешествие в света на Су Джок и Триначалието, създадени от професор Park Jae Woo.
Благодарение на системите на съответствие имаме възможност да въздействаме не само на проекциите на органите, но и на проекциите на енергийните канали – меридианите.
Използването на магнити, светлина и цветове за лечение е безболезнен, неинвазивен и много ефективен метод при нарушения на енергийния поток в меридианите. Диагностиката на състоянието на меридианите и правилният избор на лечение също са важна част от този интересен и полезен за всеки курс.

III.Су Джок в практиката – практически курс в три лекции:

Лекция №1. Природен подход към лечението (лечение с цветове, светлина и семена)
Лекцията е фокусирана върху най-простите методи за стимулиране на точките на съответствие и енергийните точки с лечебна и профилактична цел. Ще се научите как да избирате най-полезното семе за всеки конкретен случай, колко дълго е възможно да стимулирате точката, как и в какви случаи да поставите едно семенце, "шепа" или "верига" от семена.
Ще научите как правилно да избирате цветовете и ще се запознаете с принципите на „оцветяване“. Ще се запознаете със светоимпулсните прибори и ще тренирате да лекувате с тях, ще се научите да различавате принципите им на действие. Ще получите информация и за други лечебни методи за повлияване на лечебните точки и как да комбинирате различни подходи за повишаване на ефективността на лечението.
Лекция 2. Инструменти в Су Джок терапията. Тайни за ефективността.
В Су Джок терапията голямо значение за постигането на резултати от лечението има не само правилно избраната точка, но и инструментът за въздействие. Как да се ориентираме в голямото разнообразие от сонди и масажори, как правилно и колко дълго да стимулираме точките, как да почистваме инструментите – отговорите на всички тези въпроси ще получите тук. Ние не само ще разкажем и покажем, но и ще ви дадем възможност да тренирате на практика търсенето и масажа на точките.
Ще се научите също как правилно да прогрявате точките. Прогряването на точките е много важен метод за лечение, използван при повечето хронични заболявания, а също и за стимулиране на имунитета. Ще ви покажем как правилно се поставят иглите в точките на съответствие. И ще тренирате да го правите сами.
Лекция 3. Всичко за магнитите. Основи на Суджок Ки терапията
Нашият организъм се намира под изразеното влияние на магнитното поле на Земята. Използването на магнити за корекция на здравето е известно от най-древни времена. Но съвременната наука позволява да оказваме дозирано и строго насочено въздействие дори върху отделни части на тялото и вътрешни органи. В Суджок Ки терапията прилагаме постоянни магнити с ниска мощност в периферните части на тялото за точно влияние върху силовите (енергийни) линии на тялото.
Подобно на силовите линии на Земята, тези линии са изградени по строго определени закони. Вертикалната ос на човека (главната енергийна ос) е подобна на магнитната ос на Земята. Тя разпростира своето влияние върху всички части на тялото чрез вертикални, хоризонтални и спирални енергийни линии.
На лекцията ще демонстрираме най-простите подходи за корекции на нарушенията в зоналната (спирална) енергийна система на тялото. Ще обсъдим всички видове магнити, използвани в Су Джок практиката и ще обясним тяхната специфичност.
И вероятно ще ви изненадаме с факта как най-обикновени и често срещани предмети – като клечки за зъби, жици, листа, семена от растения и много други неща – се проявяват като магнити.