Базисен курс

18 Януари 2022 Базисен курс

ПРОГРАМА НА КУРСА
   История за развитието на метода Су Джок терапия. Подобие между ръцете и тялото. Доказателства за съответствие между палеца и главата. Стандартна система на съответствие на тялото, разположена върху дланите. Разположение на линията на симетрия, граници Ин-Ян и проекции на диафрагмата върху ръцете. Първична и вторична системи за съответствие. Съответствие на глава, шия, крайници (кратка анатомия и физиология на органите).
   Основни етапи при търсене на точките на съответствие. Демонстрация на ефективността на метода. Особености при търсене на лечебни точки с диагностична сонда. Техника на масаж в системите на съответствие: с диагностична сонда, ролкови масажори, с пръсти.
   Проекции на органите, намиращи се в гръдния кош, коремната кухина и малкия таз; гръбначен стълб, нервна и ендокринна системи. Линии-ориентири при търсенето на лечебни точки и зони на съответствие на вътрешните органи и части на тялото върху ръцете. Първо и второ стандартно положение.
   Стандартна система на съответствие на тялото върху стъпалата. Разположение на линията на симетрия, граница Ин-Ян и проекции на диафрагмата върху ходилата. Проекции на органите, намиращи се в гръдния кош, коремната кухина и малкия таз; гръбначен стълб, нервна и ендокринна системи. Разположение на линията на симетрия, граници Ин-Ян и проекции на диафрагмата върху ходилата.
   Частични системи на съответствие. Търсене на "трудни" точки в стандартните системи на съответствие на тялото.
   Мини-системи на съответствие.
   Лечение на болката – принципи и методи. Използване на повърхностни апликатори: магнитни и метални звездички, магнитни стрелки и други изкуствени стимулатори. Моксотерапия. Показания и противопоказания. Видове мокси. Методи на въздействие с мокса (тонизиращ, потискащ, хармонизиращ). Лечение по Базисните енергийни точки на ръцете и ходилата. Слънцетерапия.
   Лечение с микроигли и T-образни игли. Кръвопускане. Инжектори, сменяеми накрайници. Използване на естествени стимулатори: терапия със семена и минерали.
   Тристепенна структура на света и отражението й в системите на съответствие. Система на съответствие "Насекомо". Ноктотерапия. Спешна помощ с метода Су Джок. Теория за осите на отражение.
   Хомо-система на тялото, принципи на организация (кратко). Включено е и кратко представяне на Закона за Триначалието – Хомо-, Хетеро- Нейтро- и Нейто-силите.
   Основни принципи на лечение в системите на съответствие: лечение по две и три точки, лечение по пет стъпки. Представяне на Шестте Енергии и лечение с цветове съгласно тези енергии (особено подходящо лечение за деца); представяне на осевите взаимоотношения между органите (плътни и кухи), важни за лечение на по-сложни и тежки заболявания.
  Използване на гумено ластиче, масажни пръстенчета, масажни гривни, пръчици и други видове масажори. Апарат за вибромасаж. Свето-импулсни прибори.
   Подходи за лечение на частни патологии.
 В края на курса се провежда тест за проверка на усвоените знания.
 
 Необходими материали и инструменти за курса, които може да поръчате при нас:
Диагностична сонда, Инжектор ударен, Мокса, Суджок игли, Пръстенче, Магнитни стрелки, Магнитни звездички; Пръстеновиден магнит.

Книги на български език: 

  1. Основи на Су Джок терапията – 15лв.
  2. Аз съм Су Джок доктор – 12лв.
  3. Су Джок лечебните пръсти – 10лв.
  4. Су Джок терапия със семена – 12лв.
  5. Ноктотерапия – 9лв.
  6. Су Джок в екстрени ситуации – 28лв.
  7. Популярна цветотерапия – 18лв.
  8. Ръководство по магнитотерапия – 6лв.

Цена на комплекта книги с 20% отстъпка - 88 лв.